Siirry sisältöön

Savutinrae 2 kg

Savutinrae 2kg pussissa.

3,50  2,82  veroton

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 1430035 Osastot: , ,

Kuvaus

Vihannesjätteestä puristettua pellettiä. Mieto tuoksuinen savu.

Tuotteen etuna on pitkä paloaika. Haittana vaikeampi sytytys. Nappula on niin kovaa, että vaati syttyäkseen sytykkeen. Puolustaa paikkaansa silloin kun pesillä ollaan pidempään kerrallaan. Paloaika on jopa kokonainen vuorokausi.

Savuttimen pohjalle laitetaan yksi kerros rakeita. Sitten syttylevyn pala tai sytytysnappulat sytytettynä ja ehkä vielä pari siivua huokolevyä tai vastaavaa. Päälle kaadetaan rakeita savutin puolilleen. Sen jälkeen pumpataan palkeita niin pitkään, että savu tulee varmasti rakeista, eikä sytytysaineista. Lopuksi päälle laitetaan tuoreita ruohoja tai sammalta. Näin saadaan viileää savua, joka ei saa mehiläisiä paniikkiin. Ruohot myös estävät rakeiden valumisen savuttimen nokasta kun sitä kallistaa.

Jos savutin alkaa tuprutella liian runsaasti, lisätään ruohoja jarruksi. Puolikas lataus riittää keskimäärin 12 tuntia, Mesimestarin ennätys on 24 tuntia.

Käyttöohje (kts. kuva):

  • laita kerros pelletiä savuttimen pohjalle. A
  • Sytytä 2-3 syttypalaa ja puhalla ilmaa sen verran että sytyt palavat liekillä 30- 60 sekuntia. B
  • Lisää 3-6 cm pellettiä ja puhalla ahkerasti ilmaa 3-4 min, niin että savua tulee varmasti pelleteistä eikä vain syttypaloista.
  • Laita pellettien päälle tuoretta ruohoa tai sammalta viilentämään sauhua ja estämään pellettien ulos tulon savutinta kallistettaessa.
  • Päivän mittaan sauhun tulo voi lisääntyä ja sitä voi rajoittaa lisäämällä ruohoa. Näin säästät myös polttoainetta.