Siirry sisältöön

Muovikehä Farrar PP, ruskea

1350025

Farrar-muovikehä, materiaali elintarvikekelpoista polypropeenia.

Farrar-muovikehässä on ylä- ja alalista kavennettu. Näin siinä on 10% enemmän kennoja kuin vastaavassa puukehässä. Keväällä pesä voi pitää lämpimänä suuremman joukon sikiöitä ja hunajaakin mahtuu 10% enemmän. Muovikehät kestävät erittäin hyvin sitkeiden hunajalaatujen linkoamista.

2,60  2,10  alv 0%

Varastossa

kpl

Kuvaus

Elintarvikekelpoista polypropeenia.

Farrar muovikehässä on ylä- ja alalista kavennettu. Näin siinä on 10% enemmän kennoja kuin vastaavassa puukehässä. Keväällä pesä voi pitää lämpimänä suuremman joukon sikiöitä ja hunajaakin mahtuu 10% enemmän. Muovikehät kestävät erittäin hyvin sitkeiden hunajalaatujen linkoamista.

Honey Paw muovikehät kestävät lyhytaikaisesti 115 astetta lämpöä, joten ne voi varauksin sulattaa höyryllä. Ongelma on ollut, että vaikka kehät uutena kestävät moitteetta höyrytyksen, osa kehistä saattaa vanhempana hieman mennä kuprulle höyrytyksessä. Tämä johtunee vahan imeytymisestä muovin sisään? Tätä aaltoilua, tai käyryyttä syntyy vaihtelevasti myös vuosien saatossa. Toisten hoitajien mielestä se pilaa koko tuotteen, toisia se ei haittaa lainkaan. Mesimestari ei ota vastuuta kehien suorana pysymisestä.

Osa hoitajista putsaa vanhat kehät työntämällä peltilastalla kennoston irti ja sulattamalla se erikseen. Kehät he pesevät sen jälkeen höyrypainepesurilla ja käyttävät uudestaan. Osa liottaa muovikehät kylmässä lipeävedessä yön yli ja pesee sen jälkeen tiskiharjalla ja vedellä. Osa on vain lykännyt lastalla kennot pois ja laittanut kehät taas pesään.

Kun kennosto poistetaan höyryssä, jää kehiin toukkavaipan roippeita. Ne voi pestä painepesurilla mutta olemme kokeilleet myös tapaa, ettei niistä välitetty mitään. Telasimme vain uuden vahan kennokuvioon, vaikka ne olivat siivottoman näköisiä. Mehiläisiä se ei haitannut ja parin päivän päästä olivat kehät taas nätisti rakennettuja ja siistin näköisiä.

Huomaathan, että Mesimestari ei ota muovikehiä sulatuspalveluunsa.