Siirry sisältöön

Oksaalihappo­haihdutin

5530051

Haihdutin kuumentaa oksaalihappojauheen ja muuttaa sen nestemäiseksi. Nestemäinen oksaalihappo höyrystyy ja leviää koko pesään.

Oksaalihappokristallit tappavat varroa-punkin, eikä haihduttimen käytöstä aiheudu mehiläisille suurempia pysyviä haittoja.

125,00  100,81  alv 0%

Varastossa

kpl

Kuvaus

Haihdutin kuumentaa oksaalihappojauheen ja muuttaa sen nestemäiseksi. Nestemäinen oksaalihappo höyrystyy ja leviää koko pesään.

Oksaalihappo tappaa varroa-punkin, eikä haihduttimen käytöstä aiheudu mehiläisille suurempia pysyviä haittoja.

Käyttö ja annostus:

Oksaalihappo annostellaan haihduttimen kuppiin annostelulusikalla. Haihdutin kuppi työnnetään sisään lentoaukosta. Lentoaukko ja mahdollinen pohjaverkko tulee sulkea ennen haihduttimen kytkemistä virtaan.

Käyttövalmis haihdutin kytketään 12V akkuun tai virtalähteeseen ja annetaan lämmetä n. 2,5 minuuttia. Oksaalihappohaihdutinta pidetään pesässä vielä 2 minuuttia, jonka jälkeen viilennetään nopeasti vedessä. Pesä pidetään suljettuna vielä 10 minuuttia haihduttimen poistamisen jälkeen.

Pesästä riippuen, haihduttimeen annostellaan 1-2g oksaalihappojauhetta.

Haihduttimen käytössä tulee käyttää tarvittavaa suojavarustusta: höyryiltä suojaavaa hengityssuojainta, haponkestäviä käsineitä sekä ihon peittävää vaatetusta. Kevytpesien kanssa tulee varoa, että haihdutin ei kosketa pesän pintoja, sillä kuuma metalli sulattaa polystyreeniä.