Hunajan sopimustuotanto ja hunajatili

Sopimustuotanto

Mesimestari tekee rajoitetusti tuottajasopimuksia. Tuottajasopimuksella Mesimestari sitoutuu markkinoimaan tuottajan sadon tai osan siitä. Tuottaja vastaavasti sitoutuu myymään satonsa tai sovitun osan sadosta Mesimestarille.  Sopimuksesta on merkittävää hyötyä hunajantuottajalle, sillä tuottaja saa hunajastaan paremman hinnan ja hunajan menekistä on varmuus ylituotantotilanteessakin.

Sopimustuottajat ovat etuasemassa hunajatilityksiä tehtäessä. Tilitysaikataulu vaihtelee menekin ja varastotilanteen mukaan. Sopimustuottaja voi hankkia tarvikkeita ja esim. talviruokintasokerit hunajatiliin. Tällöin laskut kuitataan tuoduista tai tulevista hunajista.

Alkavan satokauden sopimukset tehdään viimeistään toukokuun lopussa. Tämän jälkeen tehtävät sopimukset tehdään seuraavalle satokaudelle. Päätökset uusista tuottajasopimuksista tehdään harkinnanvaraisesti.

Tiedustelut tj Juha Nuutero 0400 523 188.

Hunajatili

Tuottajasopimuksen tekeminen ei ole edellytys hunajan myymiselle Mesimestarille, sillä ostamme hunajaa myös hoitajilta, joilla ei ole sopimusta. Hunajasta maksetaan kauden tilityshinnan mukainen, kilpailukykyinen korvaus. Vaihtoehtoisesti hunajalla voi hankkia tarvikkeita ja ruokintasokeria hunajatiliä käyttämällä. Tämä tarkoittaa, että tarvikkeet kuitataan maksetuksi tuoduista tai tulevista hunajista. Hunajatiliä voi käyttää maksamiseen myös verkkokaupassamme. Voit tehdä ostokset normaalisti ja valita maksutavaksi “Maksu Hunajatililtä”. Ominaisuuden käyttö edellyttää, että olet rekisteröitynyt verkkokauppamme käyttäjäksi ja olemme vahvistaneet tunnuksesi Hunajatiliasiakkaaksi.

Emme ylenkatso pieniäkään määriä, joten tiedustele rohkeasti asiasta. Voit kysyä lisätietoa soittamalla myymäläämme: 040 663 6630.

Hunajatilihakemuksen voit täyttää rekisteröitymällä verkkokauppaamme ja siirtymällä “Oma tili”-näkymään. Päätökset uusien hunajatilien perustamisesta tehdään harkinnanvaraisesti.