Mesimestarin hunaja – Vastuullinen ja varma valinta

Suomalainen puhdas luonto on meille ensiarvoisen tärkeä. Perheyrityksemme on jo vuodesta 1976 tehnyt vastuullisia valintoja yhteisen tulevaisuutemme eteen – tinkimättömästi suomalaisen luonnon ja mehiläisten ehdoilla.

Toiminnassamme käytämme uusiutuvaa, kotimaista energiaa. Vuodesta 1997 alkaen Mesimestarin tila on lämmennyt oman metsän puista saatavalla hakkeella. Metsän harvennuksessa syntyvää hukkapuuta käytetään myös mehiläisvahan puhdistuspalveluissa ja keksintö on ainutlaatuinen koko maailmassa. Vahan puhdistus tapahtuu tilassa, jossa hakelämpö lämmittää eristetyt puhdistusastiat, joiden eristeistä läpi tuleva pieni lämpö lämmittää huoneen. Järjestelmä helpottaa työtä, parantaa puhdistustulosta ja mahdollistaa työn tekemisen ympäri vuoden sisätiloissa, joten mahdolliset mehiläisten taudit eivät leviä ympäristöön. Suosimme myös muita ekologisesti kestäviä ratkaisua ja tilalla käyttämämme sähkö on hiilivapaasti tuotettua.

Suomalainen hunaja on terveyttä edistävä ilmastoteko

Hunajalla on sokeriin verrattuna pienempi hiilijalanjälki. Kun suomalainen hunaja tuotetaan lähellä, myös kuljetuksista aiheutuvat päästöt ovat pienemmät kuin ulkomailta tuodusta hunajasta.

Ostamalla Mesimestarin hunajaa varmistat, että mehiläisten kiistattoman tärkeä pölytystyö tapahtuu lähiluonnon hyväksi. – Suomalaiset marjametsät ja puutarhojen hedelmäpuut kukoistavat mehiläisten pölytyksen ansioista. Hunaja tekee hyvää myös terveydelle sen sisältämien flavonoidien ja entsyymien ansiosta. Lisäksi sokeriin verrattuna se takaa saman makeutuksen pienemällä kalorimäärällä. Suomalaisen hunajan nauttiminen onkin todellinen eko- ja terveysteko.

Tuottamamme hunaja on tutkittua laatuhunajaa, sillä viranomaiset valvovat tuotantoa. Kotimaista hunajaa nauttiessasi voitkin olla varma, ettei hunajaa ole jatkettu muilla sokerivalmisteilla tuotannon aikana. Valvomme hunajan laatua tarkasti myös itse laboratorionäytteiden avulla. Kaikki hunajamme voidaan jäljittää purkin parasta ennen -päivämäärän avulla hunajan tuottajaan asti. Kaikista eristä säilytetään myös näytteet ja niistä otetaan laatu- ja puhtaustutkimuksia.

Hyvää huolta ahkerista pölyttäjistä

Perustajamme Juha Nuuteron jo nuorena alkanut mehiläisharrastus on kasvanut vuosien varrella alan aktiiviseksi kehitystyöksi. Mesimestareiden tuotevalikoimasta löytyy useita mehiläisten hyvinvointia ja hunajanvalmistuksen työtä helpottavia välineitä. Olemme muun muassa kehittäneet HoneyPaw-kevytpesän, joka soveltuu erityisesti pohjoisen kylmiin oloihin, turvaten mehiläisten talvehtimista. Lisäksi Mesimestarin patentoitu ja palkittu innovaatio, viiltokuorin, mahdollistaa kevyen työskentelyn ja kennostojen kuorinnan ilman käsittelyaineita ja varsinaista kuorintaa. Jatkamme edelleen työtä ja innovointia alan kehittämiseksi.