Siirry sisältöön

Emo Italiasta

Seuraava erä saatavilla vuoden 2020 keväällä. Otamme kevään varauksia vastaan.

35,00  28,23  veroton

35

35

35

35

35

Poista
Tuotetunnus (SKU): 1000010 Osastot: ,

Kuvaus

Pesien lisääminen, eli jaokkeiden teko on paljon helpompaa ja tehokkaampaa kesän alussa, jolloin kotimaisia emoja ei vielä ole saatavissa. Tästä syystä tuontiemoja käytetään runsaasti, vaikkei niiden laatu vastaa parhaita kotimaisia. Kuhnurit eivät ole tiheän mehiläiskannan takia Italiassa hallinnassa, joten mehiläisten käytös vaihtelee hyvistä siitosemoista huolimatta.

Toimitukset huhtikuun lopulta kesäkuun loppuun. Heinäkuussa, kun kotimaisia emoja on saatavissa, emme tuo tuontiemoja.

Emojen asetus pesään lähetyshäkissä

Pesästä on poistettava vanha emo tai varmistettava ettei jaokkeeseen joudu emoa sikiökakkujen mukana. Seuralaismehiläisten poisto ei ole välttämätöntä.

Poista lähetyshäkin sokeritaikinapäässä olevat läpät, 1-2 riippuen lähetyshäkin mallista. Mehiläiset syövät aikalukkona toimivan sokeritaikinan pois ensin pienemmältä puolelta, jolloin työläiset pääsevät tutustumaan emoon. Lopulta kun taikina on syöty myös isommalta puolelta emo pääsee pois häkistä. (Näin häkissä jossa on 2-osainen ruokataikina)
Häkki ripustetaan roikkumaan sikiökakkujen väliin tikkua tai ruohonkortta hyväksikäyttäen. Pesän tulee antaa olla rauhassa 8-9 päivää, jonka jälkee tarkistetaan emon vastaanotto ja sikiöinti. Mahdolliset hätäkennot tuhotaan, jos emo on vastaanotettu.

Lisätiedot

Toimitusviikko

vko 20, vko 21, vko 22, vko 23, vko 24

Vastaavat tuotteet