Siirry sisältöön

Olemme päivittäneet verkkokauppamme toimintoja. Mikäli huomaat käytössä ongelmia, voit myös soittaa meille: 040 663 6630. 

Mehiläispako 8 sakaraa

1200030

3,50  2,82  alv 0%

Varastossa

kpl

Kuvaus

Mehiläispako, liitetään vanerilevyyn.

Levyyn kiinnitetty pako asetetaan kypsän hunajalaatikon alle ja odotetaan päivä tai kaksi. Mehiläiset painuvat alas emon luo osaamatta ylös ja hunajat voi noutaa ilman harjausta ja mehiläisten ärtymystä. Suositellaan varsinkin, jos on vihaisia pesiä asuin pihassa. Edellyttää sulkuristikon käyttöä ja emon pitämistä alalaatikoissa.

Ylimmät osastot tyhjenevät usein jopa täydellisesti. Viimeiset osastot sikiöiden päältä huonommin, mutta silloinkin loput mehiläiset on huomattavan helppo harjata pois, eivätkä ne ole vihaisia.

Pakojen toimivuus on enemmän kiinni pesästä ja säästä, kuin paon mallista.

Alimpia laatikoita otettaessa on mietittävä onko sikiöosastossa ruokaa. Joskus voi käydä niin, että mehiläiset syövät sikiöt pois, jos pakolevyn alla ei ole lainkaan ruokaa. Tämän voi estää laittamalla pakolevyn alle sokeritaikinaa.

Alimpien osastojen tyhjenemistä voi myös parantaa laittamalla pakolevyn ja sulkuristikon väliin tyhjän osaston ilman kehiä.

Vastaavat tuotteet